ALGUNES DADES

Segons les dades de l’informe 2014 «central de resultats» del Departament de Salut : “La cobertura del programa ATDOM ha augmentat lleugerament del 9,5% l’any 2012 al 10,3% l’any 2014”.

L’enquesta realitzada en aquest mateix bloc (158 respostes) els professionals d’atenció primària no estan gens d’acord en que l’atenció domiciliària sigui assumida per professionals o equips específics i creuen que les infermeres l’han de potenciar.

I tenim evidències. Els estudis ja clàssics de Starfield ens diuen que l’enfortiment de l’atenció primària millora els sistemes sanitaris públics. Sabem que si augmentem la proporció de professionals d’atenció primària disminueix la mortalitat (una visión británica de la medicina). I també tenim estudis que donen suport a que la millora de l’atenció als pacients crònics ha de venir d’un increment de recursos per a l’atenció primària de salut: “cal mantenir els pacients crònics complexos tan lluny dels especialistes com sigui possible amb més atenció primària i més treball en equip multidisciplinari” (contra la medicalización excesiva).

Anuncis
%d bloggers like this: